Hållbart mode genom

Vintage

Stylist och influencer

Anna Winck

Anna Winck är stylisten med 185 000 följare på Instagram vars garderob vi inte kan låta bli att beundra. Hennes stil är färgstark och lekfull och består nästan bara av vintage. I sin föreläsning berättar Anna om sin moderesa och delar strategier för hur du håller din garderob uppdaterad, genom uppdatering av gamla plagg och remake.

Quizet till Annas föreläsning hittar du i Popswap appen. Klicka här för mer info

Fördjupa dina kunskaper

Vi har ett valt ut en bok för att hjälpa dig fördjupa dina kunskaper i ämnet. Boken kan du hitta  på Nextory och genom Fashion Goals Academy får lyssna och läsa gratis i 30 dagar.

Bordel de mode: Kläder är kultur

av

Cay Bond

Människor har i alla tider haft behov av skönhet och flärd. Klädedräkten har utvecklats och förändrats i samspel med människans omgivning, och förutom sina rent praktiska funktioner, som att värma och skydda människokroppen, har kläderna kommit att laddas med en rad symboliska innebörder. Redan tidigt gav kläder uttryck för manligt och kvinnligt men de hade också magisk och religiös betydelse. Dessutom kom kläderna att spegla bärarens makt och status, sociala ställning och klasstillhörighet.

Läs och lyssna
gratis i 30 dagar.

I samarbete med Nextory bjuder vi på 30 dagar gratis läsning och lyssning bland hundratusentals ljudböcker och e-böcker.

Ahmed Al-Qassam
Hållbart mode genom 
KUNSKAP
Grundare av “Miljöpodden” och påverkansansvarig på Friluftsfrämjandet. Alla hållbarhetsfrågor är komplexa. Ahmed reder ut textilindustrins påverkan på miljön; hållbart mode både ur ett konsumtion- och socialt perspektiv. Vilka är de största misstagen och myterna just nu?
Helena Waker
Hållbart mode genom 
KVALITET
Helena Waker är VD på Trade Partners och Stockholm Fashion District och mottagare av Stockholms Handelskammares utmärkelse Boosting the Capital. Helena kommer berätta om medveten konsumtion ur ett globalt perspektiv, och besvarar frågan “Varför det är värt att investera i högre kvalitet?”. Helena sätter strålkastarna på modeindustrin som framtidens arbetsplats, även här ur ett globalt perspektiv.
Lisa Pettersson
& Emilia Klang
Hållbart mode genom 
MATCHNING
Lisa Pettersson, Modechef på Skandinaviens största modetidning Damernas Värld, och Emilia Klang, Moderedaktör och före detta kollega till Lisa – brinner för hållbarhet och mode.
I deras föreläsning delar de med sig av deras resa och erfarenhet av modemedia, samt inspirerar och ger konkreta förslag på strategier för en hållbar garderob.
Kristina Tjäder
Hållbart mode genom 
BETALNINGSVILJA
Kristina är grundare och designer på Dagmar. För Kristina och Dagmar har hållbart mode varit viktigt, och Dagmar var det svenska modevarumärket som var först ut med re-sell. Materiallära och vikten klädvård kommer att vara central i Kristinas föreläsning, samt att hon kommer besvara frågan “Varför det är viktigt med högre priser på våra kläder?”.
Maria Lagerman
Hållbart mode genom 
EGEN STIL
Maria föreläser om hållbart mode och alternativa sätt att förhålla oss till mode och stil–men också hur våra hjärnor reagerar (och ofta motarbetar oss) när vi försöker förändra våra vanor. Vi vet att den mest hållbara garderoben är den vi använder, och därför behöver vi hitta vår stil. Men hur hittar man den? Maria guidar oss i hur vi aktiverar vår garderob.
Julian Hernandez
Hållbart mode genom 
UNISEX
Stylisten Julian Hernandez är en av Sveriges hetaste manliga influencerprofiler. Hans 54 000 följare på Instagram lajkar varje steg han tar. I vår stylar Julian artisterna i Melodifestivalen. I sin föreläsning lyfter Julian sin passion för och vikten av unisex. Kan unisex göra oss mer jämlika?
Popswap
Hållbart mode genom 
GARDEROBSMEDVETENHET
Hur kan affärsmodeller för framtidens mode ut? Ett exempel på en ny lösning är Popswap. Popswap är appen som gör det enkelt och roligt för människor att uppdatera sina garderober genom att byta kläder med varandra istället för att shoppa nya plagg. Med Popswap kan du fortsätta att leva ut ditt modeintresse, utan dåligt klimatsamvete och utan att spendera en enda krona.
Jennie Rosén
Hållbart mode genom 
TEKNIK
Jennie Rosén är VD på Swedish Fashion Council och en visionär inom sitt område. Jennie Rosén är dedikerad att ta mode framåt genom att uppmuntra samarbeten inom och över discipliner. Driven av design, kultur och teknik fokuserar hon på innovation, för att reformera modesystemet på regional och global nivå. I sin föreläsning spår hon framtidens mode ur ett samhälls- och ekonomiskt perspektiv.
Philip Warkander
Hållbart mode genom 
O-TRENDER
Philip Warkander blev landets första doktor inom modevetenskap. Han sitter med i Mistra Fusion Fashion, ett tvärvetenskapligt forskningsprogram med ett unikt systemperspektiv på modebranschen. Philip är även populär krönikör och debattör inom ämnet. I sin föreläsning debatterar Philip kring framtidsutsikterna för modeindustrin. Är trender otrendigt? Är mode omodernt?
Anna Winck
Hållbart mode genom 
VINTAGE
Anna Winck är stylisten med 185 000 följare på Instagram vars garderob vi inte kan låta bli att beundra. Hennes stil är färgstark och lekfull och består nästan bara av vintage. I sin föreläsning berättar Anna om sin moderesa och delar strategier för hur du håller din garderob uppdaterad, genom uppdatering av gamla plagg och remake.
Chrystelle Eriksberger & Sanna Johannesson
Hållbart mode genom 
INKLUDERING
Chrystelle och Sanna är grundare av en modellagentur som vill förändra sin bransch inifrån. Sanna Johannesson och Chrystelle Eriksberger ville göra något åt underrepresentationen av minoriteter framför och bakom kameran och inom modellbranschen som helhet.
Lin Kowalska
Hållbart mode genom 
ENTREPRENÖRSKAP
Lin Kowalska är grundare av Popswap. Popswap är en del av Swedish Fashion Councils inkubatorprogram och i december vann Popswap Stockholms Innovationsstipendium. Hur har det varit att starta ett fashion tech bolag mitt i en pandemi? I sin föreläsning berättar Lin om den entreprenöriella resan samt ger konkreta tips och marknadsföringsstrategier.